15 Kasım 2017 Çarşamba

Twitter’dan Para Kazanmak




Twitter 2006 yılından beri etkinlik gösteren 300 milyondan fazla kullanıcısı olan bir sosyal medya ağıdır. Twitter kullanıcılarının birbir çok da işletmelerdir. Bu işletmeler Twitter’ı müşterilerini takip etmek ve müşterilerine markaları ve kampanyaları hakkında bilgi vermek için kullanırlar.

Eğer bir twitter hesabınız ve hatırı sayılır takipçi kitleniz var ise Twitter’dan hatırı sayılır paralar kazanabilirsiniz. Ancak bunu ciddi bir ek iş olarak düşünerek mümkün kılabilirsiniz. Günde 1 veya 2 saatinizi twitter hesabınızı için ayırır ve doğru adımlar atarsanız averaj 2-3 ay sonrasında aylık 300- 500 TL benzer biçimde rakamlarda ek geliriniz olabilir. Bu yazımızda sizlere  Twitter’dan para kazanma yollarını ve dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan püf noktaları anlatacağız.



Twitter’dan iyi mi para kazanılır?


1- Uzman bir Twitter kullanıcısı olun. Twitter kullanma becerileri gelişmemiş birisi Twitter’dan para kazanamaz. Takipçi sayınızı artırabilmeli, birden çok hesabı yönetebilmeli ve çekici twitler atabilmelisiniz.

2- Pazarlama konusunda tecrübe kazanın. Para kazanmak için web pazarlama planları, aday alan kişi yaratma ve satış ortaklığı ( affiliate pazarlama ) benzer biçimde konseptlerden anlamalısınız. Bir internet siteniz olmalıdır.

3- Twitter’ı ticari hesabınız için kullanın. Sosyal medya hesapları internet sitelerinin müşteri yada talep yaratmalarında kullanabilecekleri ideal bir araçtır. Arama sonuç stratejileri kullanın yada kullanıcı Twitter linkine tıklarsa ve hesap açarsa kampanya, parasız içerik ve ücretsiz tecrübe etme hizmetleri sunun. Müşterilerin ilgi alanlarına uygun ürün tekliflerini e-postalarına göndererek para kazanabilirsiniz.

4- Bloğunuzu ve Twitter hesabınızı satış ortağı  ( affiliate marketer ) olmak için kullanın. İnsanların bloğunuzda okudukları ve ilgilerini çeken ürünleri bulun. Daha sonrasında bu ürünleri satan firmalarla temas kurarak internet sitenizde ürünlerin linkini paylaşın.

İnsanlar satış ortaklığı sistemiyle web sitelerinde ürünlerin reklamını yaparak ürün satışlarından hisse alırlar. Pazarlama faaliyetleri doğru yapılırsa ürünleri üretenlerin reklamı yapılırken satış ortakları da satışlardan aylık olarak yüzde alır.

5- İnternet arama motorları vasıtasıyla sponsorlu twitleri araştırın. Firmaların çoğu ürünlerini sayfalarında paylaşacak olan popüler Twitter kullananlarını ararlar. Firmayla temas kurun, antak kalma yapın ve twit başına ödeme sistemi vasıtasıyla para kazanın.

Yazılı antak kalma yapmayı ihmal etmeyin ve attığınız twitleri kanıt olarak firmaya sunun. Aynı zamanda sponsor twitlerinizi takipçilerinizi rahatsız etmeyecek şekilde belli aralıkla yayınlayın. Sık yayınladığınız taktirde takipçi kaybedersiniz, potansiyel satışlarınız azalır ve sponsor reklam anlaşmanız iptal edilebilir.



6- Sponsorlu twitler için Ad.Ly, Magpie, TwitPub yada Twittad şeklinde platformlara üye olun. Bu siteler sponsor twitlere gereksinim duyan firmalarla bu twitleri kendi sayfalarında paylaşacak Twitter kullananlarını bir araya getirir. Bir hesap açın ve reklamı belli aralıklarla twitleyin. Ödemeler çoğu zaman PayPal aracılığıyla yapılır.

7- Kendi ürünlerinizi satın. İnsanların çoğu gittigidiyor müzayedelerindeki ürünlerin tanıtımını yapmak için Twitter’ı kullanır. Kısaltılmış linki rahatlıkla Twitter hesabınızda paylaşabilirsiniz ve kişisel dokunuşlarla daha çok teklif alabilirsiniz.

8- Hizmetlerinizi Twitter vasıtasıyla satın. Profesyonellerin çoğu Twitter’ı sektördeki diğer kişilerle iletişim kurmak için kullanır. Bu yeni tür ağ sistemi ilişkiler geliştirmenize, ortaklıklar kurmanıza ve işleriniz vesilesiyle kendinizi satmanıza yardımcı olur.

Kendinizi ustalaşmış bir hesap üzeriden tanıtmaktan utanmayın çünkü bu genel bir uygulamadır. Kendi kendinizin reklamını yapmanız kısa sürede işlerinizin artmasına yardımcı olacaktır.



Uyarmalar


Twitter hesabınızı bir tek para kazanmak için değiştirmeyin. Twitter topluluğa odaklanır. Eğlenceli, ilginç yada sempatik twitler atmayı bırakırsanız takipçi kaybedersiniz, ustalaşmış gelişim şansınızı kaybedersiniz ve eninde sonucunda Twitter aracılığıyla para kazanma şansınızı kaybedersiniz.



İhtiyacınız olanlar


Pazarlama deneyimi
Satış ortaklığı anlaşmaları
Sponsor twitler
İnternet sitesi veya blog


Twitter’dan derhal kazanmak için

Eğer 2.000 ve üzeri takipçisi bulunan bir twitter hesabınız var ise günde 3-4 tweet atıp derhal kazanmaya başlayabilirsiniz. Teklif almak ve reklam verenlere ulaşmak için twitter hesabınızın adresiyle birlikte yazımıza yorum bırakabilirsiniz.


EmojilerEmojiler