10 Aralık 2017 Pazar

IOTA altcoin nedir, nasıl satın alınır?



IOTA altcoin nedir, nasıl satın alınır?


Dijital dünyada yatırım yapmak isteyenler IOTA altcoin nedir, IOTA iyi mi satın alınır sorularının cevabını merak ediyor. Herkes tarafınca bilinen dijital para birimi Bitcoinden farklı olan IOTA Tangle adını taşıyan alternatif bir dağıtımcı hesap sistemine dayanıyor. Geçtiğimiz günlerde IOTA fiyatlarının yükselmesi dikkatleri çekti. Peki IOTA altcoin nedir, IOTA nasıl satın alınır? İşte IOTA hakkında merak edilenler...


IOTA’nın ani bir şekilde yükselmesi yatırımcıların dikkatini çekti. IOTA, web dünyasının bilmiş olduğu dijital para birimi Bitcoin’den biraz farklı. IOTA fiyatlarının yükselmesi üzerine yatırım yapmak isteyenler hem IOTA nedir hem IOTA iyi mi satın alınır sorularını soruyor. İşte IOTA altcoin hakkında bilmeniz gerekenler…

IOTA  NEDİR?

IOTA, dijital para birimi sahasının yenisi.
Blok zincir ağına dayanmayan IOTA, Tangle adını taşıyan alternatif bir dağıtımcı hesap sistemine dayanıyor.
Microsoft, Fujitsu ve öteki başka şirketlerle ortaklaşa iş icra eden bu yeni dijital para birimi, ‘nesnelerin interneti' alanında kendini ilk piyasa alanı olarak tanımlıyor.
6,75 milyar dolar piyasa kıymeti olan IOTA, 2,43 dolardan işlem görüyor.

IOTA İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Bir IOTA kullanıcısının işlem gerçekleştirebilmesi için kullanıcı rastgele seçilmiş başka iki işlem daha doğrulamalıdır. Gönderilmiş bir işlemin alıcı tarafından onaylandı olarak kabul edilmesi için gönderici yeterli tasdik seviyesini sağlamalıdır (örneğin başka kullanıcılar tarafınca yeterli sayıda onaylanmalıdır). IOTA sistemi, Coordinator adı verilen tek bir yönetici ile çalışmaktadır. Coordinator, tüm işlemleri onaylamayı sağlar. Coordinator olmadan IOTA DAG ilk aşamalarda yeterince güvenli olarak sayımaz. Coordinator, ağ yeterince geniş hale gelince kaldırılması gerektiği anlamı taşır.

IOTA SİSTEMİNDE TANGLE NEDİR?

IOTA sistemi, blockchain (blok zinciri) yerine yönlendirilmiş asiklik grafiği DAG kullanır. IOTA'nın DAG'ı amiyane tabirle Tangle (Aapsaçı) olarak adlandırılır ve blok zinciri protokolünün genelleştirilmesidir.

IOTA ŞİFRELEME SİSTEMİ NEDİR?

IOTA, eliptik egri kriptografisi yerine karma tabanlı şifreleme Winternitz kullanır. Karma tabanlı imzalar, eliptik eğri kriptografisine nazaran daha hızlıdır. Ek olarak kuantum algoritması, kuantum bilgisayarının hücumlara karşı oldukça etkili bulunduğunu belirtir. Bitcoin bloğu oluşturmak için kripto saldırganları tespit etme süreci genel olarak saldırılara karşı zayıf kalmaktadır. Fakat IOTA sistemi, ataklara karşı daha güçlüdür.

IOTA SİSTEMİNİN VERİ PAZARI NEDİR?

IOTA sistemi, üçüncü parti bileşenleri tarafınca oluşturulan veri için kamuoyuna açık bir pazar sistemi kullanır (https://datum.Iota.Org/). Amaç, gmeşhurk olarak oluşturan ve büyüyen 2.5 kentilyon bayt veri için patlayan pazarı paraya çevirmektir. Proje, Deutsche Telekom, Bosch, Microsoft, PricewaterhouseCooper, Airbus, Cisco, Samsung, Orange S.A., Fujitsu ve Çin Huawei Group benzer biçimde küresel çapta büyük 20 kadar müesseseun katılımı ile toplanmıştır.
Veri pazarı bağlı cihazlara güvenli bir halde işlem yapma, alış, satış ve çeşitli veri olanakı sağlar. Ücretsiz mikro işlemler IOTA protokolü tarafından yürütülür.

IOTA FİYATLARI neden YÜKSELDİ?

Pazar günü akşam saatleri itibariyle kripto ürünler arasında yeni bir paranın yıldızı parladı.
Pazar günü 1.45 dolar seviyelerinden işlem gören IOTA adındaki kripto para birimi, soluksuz bir şekilde yükselişe geçerek iki günde 3.21 dolara kadar tırmandı.
IOTA'daki yükseliş yüzde 120 olarak kaydedilirken, piyasa değeri 8 milyar doları aştı. IOTA'da yaşanan yükselişle birlikte işlem hacmi de patladı ve son 24 saatte 1.13 milyar dolarlık işlem gerçekleşti.
IOTA'da yaşanan bu yükselişte, para biriminin arkasındaki kurum olan Alman IOTA'nın veri piyasası üzerine Fujitsu, Microsoft ve Samsung şeklinde büyük teknoloji firmalarıyla ortaklığa başladığını açıklaması etkili oldu.
IOTA, ulaştığı büyüklükle dijital paralar içinde beşinciliğe yükseldi.
IOTA kurucu ortağı ve CEO'su David Sonstebo “yeni petrol veri” dediği açıklamasında pazaryeri projesinin firmaların heba olacak verileri satmasına ve paylaşmasına olanak tanımış olduğunı belirtti.
“Şu anda toplanan bu değerli verinin yüzde 99'u yitik. IOTA, komisyonsuz işlem sistemi ve merkezi olmayan dağıtık defteri üzerinden datanın bütünlüğünü ücretsiz olarak garantileyerek bu verilerin paylaşımını teşvik ediyor” açıklamasında bulundu.
Yaşanmış olan yükselişin IOTA'nın blockchain teknolojisine yaklaşımından ve adı geçen firmalarla yapacağı partnerlikten kaynaklandığını kaydeden Sonstebo, IOTA'yı ‘uyuyan dev'e benzetti.



kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/iota-altcoin-nedir-nasil-satin-alinir-2124374/


EmojilerEmojiler