1 Mart 2018 Perşembe

İnternetten Para Kazanmak İçin İzleyebileceğiniz 3 Yol

İnternetten para kazanmak günümüzün en popüler konularından bir tanesi. Hele ki günümüzün büyük bir kısmını internette harcıyorsak veya internete çok ilgiliysek internetten para kazanmak da mümkün hale geliyor.

Bu yazımız "internetten para kazanmak istiyorum" diyenler için hazırlandı. Sermayesiz, öğrenci işi olarak yapabileceğiniz bir çok iş var. Bir internet bir de bilgisayar size yeterli. İster evden, ister kafeden, isterseniz kütüphaneden çalışın. İş tamamen size kalmış. Hiçbir şey çok rahat değil tabiki ama mümkün olduğunca yalın bir halde anlatmaya çalıştım.

TÜİK'in 2017 araştırmasına bakılırsa Türk hane halkının %78,3'ü genişbant internet bağlantısına sahip. Ülke nüfusuna oranladığımızda bu sayı ortalama 64 milyon. Bu internet üzerinden ulaşabileceğimiz kitlenin büyüklüğünü göz önüne seriyor.

TÜİK'in genişbant internete erişimi olan hanelerle ilgili araştırma verileri şu şekildedir.


Görüldüğü gibi yıldan yıla bir artış söz konusu. TÜİK'in bulguları içinde dikkat çeken bir öteki ayrıntılar ise 2017'de her 4 kişiden 1'i internetten alışveriş yapmış olması.


1. Mikro İşler Yaparak Para Kazanmak


Mikro işler yaparak aylık düzeyde harçlık çıkarmak veya belirli bir giderinizi karşılamak üzere internetten para kazanabilirsiniz. Mikro işler derken tanımını biraz açalım. Yurtdışında çok popüler olan bu işler belirli siteler üzerinden yapılıyor. Açık bir pazar yeri olarak düşünebilirsiniz. Grafik tasarım yeteneğiniz var ise logo yapımı, banner yapımı, içerik yazabiliyorsanız(dil çok fark etmiyor, hepsinin bir alıcısı oluyor genel anlamda) ürettiğiniz yazılarla, animasyon videolarla, seslendirme yaparak, işletmeler için rapor hazırlayarak, araştırma yaparak mikro işler almanız ve para kazanmanız mümkün. Freelance çalışmak olarak kıyısından köşesinden bir tanımlama yapabiliriz. Bunun için yurtdışında Fiverr, Upwork; Türkiye'de ise Bionluk, Sadeceon, Uzmankirala bulunuyor. Türkiye'de yine kolay erişebileceğiniz, iş hacmi olan öteki platformlar ise webmaster forumları. R10, WMAracı, Donanımhaber benzer biçimde forumlar üzerinden de mikro işler alıp para kazanabilirsiniz.

2. Yığın Fotoğraf Satarak Para Kazanmak



İnternet geliştikçe ve büyüdükçe telif mevzusundaki duyarlılık de arttı. Reklam ajansları, dijital pazarlama ajansları, web yayıncıları, gazeteler, orta ve büyük ölçekli şirketler telif ile ilgili problem yaşamamak için veya aradığı uygun görselleri bulmak için stok fotoğraf satın alıyorlar. İşte tam da bu noktada stok fotoğraf çeken ve bunları satışa sunan kişilerin bundan para kazanma olanakı doğuyor. Yığın fotoğraf satabilmek için bazı şartlar var doğal olarak. Yeni bu işe giriyor ve bir portfolyonuz yoksa 100 fotoğraflık bir portfolyo ile aylık ortalama 15 ile 30 dolar arasında kazanabilirsiniz. Bunun üst sınırı ise fotoğraflarınızın ne kadar popüler olduğu ile ilgili. Shutterstock, PhotoDune, Alamy, 123rf, Gettyimages, Fotolia bunun için üye olabileceğiniz popüler siteler.

3. İnternet Sitesi Açarak Para Kazanmak


Türkiye'de mobil cihazların sayılarının artması ile birlikte internete erişim oranı artmaya devam ediyor. TÜİK'in verilerine bağlı olarak yaklaşık 64 milyon bireyin internete erişimi bulunduğunu söylemiştik. Eğer yazılım bilginiz var ise yada yoksa bile belirli ücretsiz/ücretli servisleri kullanarak web siteniz üzerinden para kazanabilirsiniz. Bu maddeyi aslen blog yazarak para kazanma maddesine de bağlayabiliriz ancak web sitesi kapsamında yapabileceğiniz şeylerin sayısı bir hayli fazla. İnternet sitesi kurmak için Wix, Godaddy, Squarespace, Webs, tr.Gg benzer biçimde servisler mevcut. Ücretsiz ve ücretli seçeneklerini de inceleyebilirsiniz.

İnternet sitenizi bir çok farklı alanda oluşturabilirsiniz. Yemek tarifleri, haber sitesi, içerik sitesi, oyun inceleme sitesi, vb. Gibi.


EmojilerEmojiler